De OEB, al jaren een geweldige conferentie - ik mag er dit keer aan bijdragen.

Dit jaar is de Online Educa (OEB) weer fysiek in Berlijn. Het programma, rond het thema 'Learning Resilience' is al een tijdje bekend. Op woensdag 1 december vindt de pre-conferentie plaats, waar ik meewerk aan een workshop. Op donderdag en vrijdag kun je uit meer dan tachtig sessies kiezen, verzorgd door 180 sprekers. Vrijdagmiddag verzorg ik er een eigen presentatie.

De OEB is het bezoek wat mij betreft meer dan waard. De debatten zijn vaak boeiend, inhoudelijk en geven lang stof tot nadenken. Wat betreft de sessies op donderdag en vrijdag moet je wat geluk hebben. Ik heb in de loop van de jaren veel mooie presentaties gevolgd, maar ben ook al een paar keer afgedropen. 

Uiteraard zie je veel bekenden uit het bestaande netwerk en heb je kans om 's avonds nog eens bij te praten in één van de geweldige restaurants in de buurt. En mocht je met de trein gaan (aan te bevelen), dan zul je merken dat de OEB daar al een beetje begint, gezien de grote hoeveelheid Nederlandse bezoekers die je er tegenkomt.

EADL (European Association for Distance Learning) heeft mij gevraagd tijdens de pre-conferentie op woensdag enkele best practices van gebruik van Learning Analytics te komen laten zien. Binnen ons thema Data-ondersteund onderwijs van het programma 'Doorpakken op digitalisering' krijgen we hier steeds meer zicht op. Je vindt de workshop onder de naam DistancE-Learning in Europe - Exchange of Experience and Knowledge Sharing in het programmaMeer info hier.

De presentatie op vrijdag bereid ik samen met Albert Vlaardingerbroek voor en is getiteld: "The impact of data supported education and data coalitions on VET schools and higher education". Meer info hier. Hier brengen we het fenomeen Datacoalities onder de aandacht en bespreken we welke rol deze kunnen hebben in het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Wellicht ontstaan er internationale coalities, wie weet...

Laten we hopen dat het programma in fysieke vorm door kan gaan, wellicht zie ik je daar.Reacties