SURF en saMBO-ICT lanceren gezamenlijk de Quick Scan Datavolwassenheid


Met de quickscan datavolwassenheid kun je als instelling jouw eigen volwassenheid op studiedata vaststellen. Op 12 oktober wordt deze scan, tijdens de eerste Datadinsdag van het programma 'Doorpakken op digitalisering' gepresenteerd.
In de quickscan beantwoord je een aantal vragen rondom vijf thema’s: Strategie & beleidsvorming, Mens & Cultuur, Organisatie, Governance & Sturing en Informatietechnologie. Jij vult in wat de huidige situatie is, en wat de gewenste situatie zou zijn. De quickscan geeft je vervolgens een inzicht in de score van jouw onderwijsinstelling afgezet tegen de gewenste situatie. Zo zie je direct op welke vlakken verbetering gewenst is.

 

Na het invullen geeft de scan je vervolgens een advies op maat voor het opstarten van een eigen studiedata-programma. De tool die we gebruiken (TransparancyLab) bouwt voor jou een netwerk op met instellingen die je verder kunnen helpen bij het werken aan die datavolwassenheid. Een onmisbaar instrument om kennis op te doen en te delen, dus wees erbij om ook jouw eigen datatraject te starten!

SURF en saMBO-ICT hebben bij de totstandkoming van de scan samengewerkt en trappen de 12e oktober dan ook samen af. Meer info en aanmelden doe je hier.

Reacties